History of Science Journalism

1920-1945

Fictional 3D representation of a journalist's office from 1920 to 1945. The office has four walls.

The back wall (wall 1) has three large windows.
The desk is along the left wall (wall 2).
Furniture with objects rests along the right wall (wall 4).
The wall behind you (wall 3) has the door through which you entered the room.

The style is old-fashioned with brick walls around the windows. The other walls are covered in wallpaper in shades of pink and the flooring is wood. The mouldings are light coloured, and all the natural wood furnishings are different shades of brown.

Each of the walls features objects from the collection of the Musée de la civilisation.

Click on each of the images representing these four walls to see the corresponding objects.